FR

De nieuwe Ford Focus ST

6/03/2019

Ford heeft onlangs de gloednieuwe Ford Focus ST naar buiten gebracht. De Ford Focus ST is ontwikkeld door Ford Performance om jou nog meer rijplezier te geven. De Ford Focus ST is een sportieve sedan die niet alleen snel kan rijden maar ook net zo comfortabel en praktisch is als de normale Ford Focus.


 


De kracht en wendbaarheid van de: EcoBoost 2.3l 280 pk

De geheel nieuwe Ford EcoBoost 2.3l is volledig van aluminium gemaakt en is de krachtigste ooit aangeboden op een Ford Focus. De Ford EcoBoost 2.3l biedt meer vermogen en meer Nm dan de vorige Focus ST. Dankzij de geavanceerde turbo levert de motor 280pk bij 5500 tpm en 420 Nm maximumkoppel tussen 3000 en 4000 tpm. Om de motorrespons te verbeteren is er gekozen voor een bliksemsnel reagerende twin-scroll turbo.  Deze zorgt er voor dat alle thermodynamische stromen optimaliseert om de onderlinge interventie van de verschillende gaspulsen te verminderen. Hierdoor is de reactiviteit van de motor nog sneller!

De innovatieve anti-lag systeem voorheen gebruikt in de Ford GT supercar en de F-150 Raptop pick-up zorgt voor een snellere vermogensafgifte. Door de gasklep open te houden wordt de turbo niet afgeremd door een terugkerende luchtstroom nadat je het gaspedaal loslaat. De nieuwe Ford Focus ST kan in minder dan 6 seconden van 0 tot 100 km / u. 

De handgeschakelde zesversnellingsbak van de Focus ST biedt een sportiever gevoel dankzij 7 procent kortere schakelslagen. Ford's nieuwe rev-matching technologie maakt ook zijn debuut exclusief op de EcoBoost 2.3l-modellen met handgeschakelde transmissie. Deze was allereerst geïntroduceerd op de nieuwe Ford Mustang. De handgeschakelde zesversnellingsbak van de Ford Focus ST zorgt ervoor dat je heel eenvoudig kan terugschakelen. 


Nieuwe 7-traps automaat

De nieuwe zeventraps automatische transmissie, afgeleid van de 8-traps automatische versnellingsbak zorgt er voor dat je nog zuiniger kan rijden en biedt meer reactievermogen. Om de rijervaring van de EcoBoost-motor nog volmaakter te maken kan de bestuurder naar eigen goeddunken handmatig schakelen met de schakelflippers aan beide zijden van het stuur.


Nog intuïtiever en dynamischer door technologie

Standaard beschikbaar op de EcoBoost 2.3l-modellen wordt voor de eerste keer in een voorwiel aangedreven auto een elektronisch sperdifferentieel (eLSD) geïntroduceerd. Deze technologie werd ontwikkeld door Borg-Warner en biedt meer precisie dan een traditioneel sperdifferentieel. Hiermee zal het bochtenwerk en de stabiliteit van de Ford Focus ST nog scherper worden. On-circuit optimaliseert het eLSD de grip in de bochten voor een efficiëntere besturing en zorgt het voor een nog aangenamere rij-ervaring.

De nieuwe Ford Focus ST komt met vier verschillende rijdmodi: Normaal, Lage grip, Sport en voor modellen met de Performance Pack uitgerust ook de Track rijmodus.

Hiermee veranderen er verschillende parameters. eLSD, CCD, EPAS, versnellingsmapping, autmatische transmissierapportage, elektronische stabiliteitscontrole, elektronische geluidsverbeteringssysteem (ESE) en airconditioning worden aangepast aan de geselecteerde rijmodus.

De verschillende rijmodi kunnen worden geselecteerd via de 'Sport'-knop op het afgeplatte stuurwiel of doormiddel van de Mode-knop.

Ook met de Performance Pack voor de EcoBoost 2.3l-modellen met handmatig schakelen krijg je Launch Control, hiermee lanceer je jezelf uit de startblokken.



Ontworpen om een sportieve rijbeleving ook functioneel te maken

De actieve ophangingstechnologie (Ford CCD-technologie) kan optioneel worden gemonteerd op 5-deursmodellen (niet beschikbaar op SW-modellen). Met deze technologie worden elke 2 milliseconden, chassis, stuur- en remgegevens gemeten om de demping in te stellen en de handling van het voertuig te optimaliseren.

Ondanks dat de Focus ST ontwikkeld is met de Fiesta ST als referentie is de Focus ST nog wendbaarder. Het EPAS stuurbekrachtigingssysteem reageert 15% sneller dan de standaardfocus en vereist slechts twee omwentelingen van het stuurwiel om de voorwielen van volledig links naar volledig rechts te doen draaien.

De remmen van de Ford Focus ST werden gemeten met dezelfde testprocedures als de Ford GT Supercar en bereikten vier keer de slijtvastheid vergeleken met de vorige Ford Focus ST. Voor nog meer controle en wendbaarheid is de Ford Focus ST standaard uitgerust met Michelin Pilot Sport 4S-banden aangepast volgens de Ford-specificaties.


Ervaar de comfortabele Recaro-sportstoelen

De Ford Focus ST combineert zowel comfort als rijplezier. De Ford Focus ST heeft hetzelfde nette interieur als de huidige Ford Focus-assortiment maar daarnaast ademt het ook een sportieve sfeer. Het hoogwaardige interieur en het dagelijkse gebruiksgemak van de reguliere Ford Focus is gefuseerd met een sportieve rij-beleving.

De Ford Performance ingenieurs hebben de Recaro-sportstoelen bestudeerd en geplaatst voor optimale comfort. Daarnaast zorgt het ESE-systeem er voor dat het achtergrondgeluid van de motor en het gaspedaal beter waarneembaar worden in de sport- en circuit-modi. Hierdoor wordt het rijplezier en de sensaties van het sportief rijden nog beter voelbaar.

De Ford Focus ST heeft ook een zeer sportief interieur. Zo zit er in de Ford Focus ST een aluminium pookknop met ST-inscriptie, instaplijsten met ST-logo’s, aluminium sportpedalen, zeshoekige metallic-elementen, satijnzilveren sierdelen en metaalgrijze stiksels in de stoelen, deurpanelen en aan weerszijden van de middentunnel.

Ook het exterieur van de Ford Focus ST brengt zijn sportieve karakter naar voren. De Ford Focus ST heeft subtiele stylingaanpassingen gekregen. Zo heeft de Ford Focus ST een nieuw velgontwerp en rooster aan de voorzijde. Het nieuwe rooster aan de voorzijde is geoptimaliseerd voor een grotere koelcapaciteit. Opvallende elementen op de vleugels zorgen voor betere aerodynamica van de auto.

Om de dynamische styling van de Ford Focus ST te benadrukken zijn er nieuwe carrosseriekleuren beschikbaar. Twee unieke kleuren: Ford Performance Blue en Orange fury en ook de kleuren Frozen White, Magnetic Grey, Race Red, Ruby Red en Shadow Black zijn beschikbaar. Er zijn nu ook nieuwe 19-inch wielen beschikbaar voor de Ford Focus ST met 19-inch velgen waaronder de modellen Dark Sparkle en Magnetite.


Je rijdt slimmer in een Ford Focus ST dankzij Co-Pilot 360

De Ford Focus ST beschikt over een uitgebreid assortiment aan geavanceerde Ford en Co-Pilot 360 -technologische snufjes. In een alsmaar drukker wordende samenleving, waarin mensen steeds vaker afgeleid over straat gaan, kan je dankzij de Co-Pilot 360 met een gerust hart en een goed uitgeruste auto over straat gaan. Dit dankzij de volgende technologische snufjes:

  • Stop & Go-technologie waarmee cruise-control zich automatisch aanpast aan de snelheid van degene voor je.
  • Verkeersbord-herkenning
  • Lane keeping system
  • Meedraaiende LED-koplampen met een voorspellende anti-verblindingsfunctie.
  • Active Park Assist 2
  • Ford Head-up display, om het oog van de bestuurder op de weg te houden.
  • Evasive Steering Assist, automatische stuuringreep om ongelukken te voorkomen.
  • Sync 3 met voice commands voor je audio, navigatie, airco en smartphone functies kan besturen.


Sync 3 kan gekoppeld worden met Apple CarPlay en Android Auto™. SYNC 3 is gekoppeld aan een 8-inch touchscreen. Met de touchscreen en met voice commands kan jij de audio, navigatie, smartphonefuncties en airconditioning besturen.

De gloednieuwe Ford Focus ST zal beschikbaar zijn in 5-deurs of SW-versie en zal in de zomer van 2019 beschikbaar worden bij de dealers. De gedetailleerde tarieven zullen binnen een paar weken bekend gemaakt worden. Wil je meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Neem contact opBezoek onze showroom


Nieuws

Promoties

Bekijk de laatste promoties

Nieuws

Lees het laatste nieuws